От ОСК ЖСК-Спартак пуснаха декларация до варненската общественост, с която обявиха,

...
От ОСК ЖСК-Спартак пуснаха декларация до варненската общественост, с която обявиха,
Коментари Харесай

И клубовете в ОСК ЖСК-Спартак подкрепиха феновете на футболния Спартак

От ОСК " ЖСК-Спартак " пуснаха декларация до варненската общност, с която оповестиха, че застават зад настояванията на почитателите на футболния Спартак за връщане на парцелите на клуба.

Поместваме я без редакторска интервенция:

                                                                Д Е К Л А Р А Ц И Я

" Ние, спортните клубове, членове на Обединени спортни клубове „ ЖСК-Спартак ”- Варна, декларираме, че заставаме зад справедливите претенции на почитателите на ФК ”Спартак ”-Варна.

Считаме, че никой не може да си присвоява историята и да взема решение бъдещето и ориста на този прочут – 100 годишен футболен клуб. Той е бил горделивост, орис и фантазия на хиляди спортисти от няколко генерации, на треньори, деятели, почитатели и хиляди последователи на нашия клуб.

В своята история клубът е постигнал обилни триумфи и е оставил незаличима диря в българския футбол. Шампион е на България през 1932 година, вицешампион е през 1931 и 1933 година, трети е през 1929, 1955 и 1984 година, полуфиналист е в шампионата през 1945, 1946 и 1948 година, финалист е за националната купа през 1961 и 1983 година

ФК “Спартак “ е вторият тим (след ЦСКА), който показва България в европейските клубни шампионати. В шампионата за КНК се среща с реномирания отбор на „ Рапид “ Виена през 1961 година, а с британския футболен колос „ Манчестър Юнайтед “ играе на осминафинал през 1983 година

Не може в настоящето време трезво мислещ човек да посегне на това свято нещо за всеки почитател, последовател и фен на тази игра, която е превзела света. "

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР